Visita de l'alcalde al Viver



Un equip d’emprenedors del Viver de Formació Professional del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida viatjarà a Silicon Valley mitjançant la Fundació Banesto. El paer en cap, Àngel Ros, ha destacat que és el segon any que joves empresaris del Parc assoleixen la beca per fer una estada a la zona que acull les majors corporacions tecnològiques del món així com nombroses empreses en formació (start-ups).


Àngel Ros ha visitat avui el Viver d’FP del Parc Científic, on ha saludat l’equip d’Eficrea, els autors dels altres quatre projectes que han concorregut al concurs i a un grup de joves emprenedors que treballen al mateix viver. El paer en cap els ha dit: “no renuncieu a cap projecte per raons de recursos, sigun infraestructures siguin recursos financers, Els projectes promoguts del món de l’emprenedoria són més intensius amb ús d’intel·ligència que amb ús de finances i l’Ajuntament de Lleida i també Globalleida permanentment tenen capacitat i convocatòries de microcrèdits per a emprenedors perquè tirin endavant els seus projectes. Mai cap bona idea de Lleida promoguda pels seus emprenedors ha de quedar sense desenvolupar-se si és viable, per raons econòmiques o per raons de estructures”.
Eficrea, iniciativa desenvolupada al Viver d’FP en el marc del programa d’emprenedoria Yuzz, és un dels 33 projectes de tot l’Estat que ha aconseguit plaça a Silicon Valley. Jordi Pifarré Monne viatjarà a Califòrnia en representació de l'equip, entre els dies 21 i 27 de juliol, on podrà treballar contactes i millorar la tecnologia del projecte.

Cinc projectes de Lleida al programa YUZZ

Yuzz és un projecte destinat a joves d’entre 18 i 30 anys i encarat a l’emprenedoria, que es divideix en dos fases: una formativa i un altra de concurs. La primera, la formativa, té una durada de set mesos i consisteix a rebre formació, assessorament, ponències d’experts en l’àmbit de les noves tecnologies i tutories personalitzades. Una vegada finalitzat el procés de desenvolupament, formació i assessorament de set mesos de durada en els centres Yuzz repartits per tota Espanya, els millors joves a nivell nacional realitzaran el viatge a Silicon Valley.
En aquesta edició hi ha participat 5 projectes de Lleida, dos dels quals tenen seu al viver de la FP i els altres 3 estan tancant el seu pla d’empresa. A banda d’Eficrea, les altres iniciatives que s’han presentat al programa Yuzz volen posar en marxa una firma de cosmètics naturals, una web de venda de productes, un servei de comunicació per a empreses agroalimentàries i una aplicació per a mòbil per prestar serveis de psicologia.